Home / Zdravlje i Ljepota / Bolni s*ksualni odnosi

Bolni s*ksualni odnosi
Spolni odnos prirodan je dio veze, a na mnoge načine je koristan za zdravlje. No bolan spolni odnos nipošto nije zdrav ni normalan. To znači da nešto nije u redu i može biti pokazatelj ozbiljnijim problemima.

Spolni je odnos ugodan i na više načina koristan za tijelo. Pospješuje oslobađanje hormona dobra raspoloženja, poboljšava opće stanje tijela, čini nas opuštenijima i dovodi nas u formu pa čak i smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Ukratko, redovit spolni odnos je dobar za duh i tijelo, no samo kada se pritom oba partnera ugodno osjećaju i pritom uživaju. Osjećate li boli pri spolnom odnosu u predjelu zdjelice ili rodnice, patite od dispareunije i morate se liječiti, kao i svaku drugu tegobu.

Uzroci mogu biti gljivične infekcije i bakterijske infekcije koje katkad nemaju simptoma, no zbog njih spolni odnos može biti bolan jer se sluznica stijenke rodnice upali zbog infekcije pa dodir ili trljanje penisom uzrokuje bol. Isto tako, bolan odnos možete imati zbog nadraženosti rodnice, zbog suhe rodnice, zbog suženja rodnice, vaginizma ili zatvora.

Dopustite li da vas što muči tijekom duljeg razdoblja, to može biti pogubno za svaki aspekt vaše veze, a ponajprije za spolni užitak. Važno je o problemima razgovarati s partnerom, otvoreno i uz mnogo međusobnog poštovanja. Budete li imali sreće, bliskost će doći sama od sebe kad vam ta komunikacija postane laka.

Infozabava

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 3 =