Klikom na sliku pristupite sajtu.

Dijeta: Počnite se već danas pridržavati OVOG pravila, rezultati će vas oduševiti… – Infobiber.com
Home / Zdravlje i Ljepota / Dijeta: Počnite se već danas pridržavati OVOG pravila, rezultati će vas oduševiti…

Dijeta: Počnite se već danas pridržavati OVOG pravila, rezultati će vas oduševiti…
Uspjeh je zagarantovan, rezultati će vas oduševiti…

Ako želite da se približite idealnoj kilaži, zapamtite broj 10, uvrstite ga u dnevnu rutinu i smršajte do kraja mjeseca. Stručni časopis Cell Metabolism posvećen metaboličkim promjenama došao je do zanimljivih zaključaka po pitanju mršavljenja. Studije koje su sprovedene na velikom uzorku muškaraca i žena životne dobi od 20 do 50 godina pokazale su da je za održavanje tjelesne težine, ali i skidanje kilograma nakupljenih tokom jeseni i zime potrebno u svakodnevnu rutinu uvrstiti samo ovaj čarobni broj.

Pravilo broja 10 vrlo je jednostavno, a objašnjava koliki treba da bude razmak između prvog i zadnjeg obroka u danu. Ova navika je vezana za metabolizam i probavni trakt, koji tokom dana radi punom parom, a noću bi trebalo da se odmara. Ako doručkujete u 8 sati, vaš posljednji obrok u danu trebalo bi da bude 10 sati kasnije, odnosno trebalo bi da prestanete da jedete između 6 i 7 sati.

Tokom istraživanja, praćene su svakodnevne prehrambene navike ispitanika, a prema rezultatima, više od dve trećine njih jede tokom 15 sati, odnosno dokle god su budni. Ista grupa ljudi je za potrebe istraživanja u ishranu uvrstila pravilo od 10 sati i to u razdoblju od tri nedelje i to bez ikakvih promena u meniju.

Rezultati su bili i više nego zadovoljavajući jer su nakon 21 dan u prosjeku smršali tri kilograma, imali su više energije, a nivo šećera u krvi je bio besprijekoran i pohvalili su se boljim snom.

Ako i vi želite da isprobate pravilo broja 10, počnite već sutra. Ujutro obavezno doručkujte, a 10 sati kasnije dan završite sa ukusnom i zdravom večerom. Nakon toga nemojte baš ništa jesti, a ako osjetite glad i slabost, popijte punu čašu vode ili nezaslađeni čaj od kamilice ili mente piše kurir.

Advertisement

Leave a Reply