Klikom na sliku pristupite sajtu.

Eliksir zdravlja: Naučno dokazano da pivo jača mišiće – Za potpuni učinak je potrebno popiti ovu količinu – Infobiber.com
Home / Zdravlje i Ljepota / Eliksir zdravlja: Naučno dokazano da pivo jača mišiće – Za potpuni učinak je potrebno popiti ovu količinu

Eliksir zdravlja: Naučno dokazano da pivo jača mišiće – Za potpuni učinak je potrebno popiti ovu količinu
Svi ljubitelji piva od sada imaju još jedan dobar razlog da uživaju u omiljenom piću. Tim japanskih naučnika nedavno je dokazao da pivo povoljno utiče na snagu mišića. Naravno, u svakoj sjajnoj informaciji postoji i neka kvaka, a u ovom slučaju reč je o količini piva koju bi trebala popiti. Naime, da bi se video potpuni učinak, trebalo bi da se popije 72 litre.

Naučnisi sa univerziteta “Tokushima” dokazali su da flavonoidni sastojak piva, poznat kao 8-PN, značajno smanjuje atrofiju mišića kod laboratorijskih pacova. Sjajna je to vest, ali pred naučnicima je sada dug put otkrivanja način na koji bi se 8-PN mogao uneti u ljudski organizam, ali bez alkoholnog trovanja zbog potrebne količine. Dakle, izolovano od piva.


Foto: Profimedia

Na taj način bi se pomoglo mnogima, posebne osobama starije životne dobi, astronautima čiji mišići mogu atrofirati dok su u svemiru, a rađa se nada i za pomoć osobama s paralizom.

Do tada, vredi upamtiti da pivo već sada donosi brojne zdravstvene prednosti, posebno crno pivo, koje je bogato brojnim vitaminima, mineralima i antioksidansima.

(srbijadanas.com)

Advertisement

Leave a Reply