Klikom na sliku pristupite sajtu.

IZBODENI STUDENT NA KRUZERU OPERISAN U RIMU “Zagrlio je mog sina i ubo ga četiri puta u stomak” – Infobiber.com
Home / Arhiva / IZBODENI STUDENT NA KRUZERU OPERISAN U RIMU “Zagrlio je mog sina i ubo ga četiri puta u stomak”

IZBODENI STUDENT NA KRUZERU OPERISAN U RIMU “Zagrlio je mog sina i ubo ga četiri puta u stomak”
Jovan Spasić (23), student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, izboden je tokom ekskurzije na kruzeru koji je plovio iz Barselone.

447dfe7b4550d108341d5769d93f7988

Foto: N. Radišić / RAS Srbija Prevezen u bolnicu: Jovan Spasić

Incident se dogodio u noći između ponedeljka i utorka, a kako je naknadno utvrđeno, izbo ga je Aleksandar Stojanović (28) iz Kruševca. Spasić je u noći između utorka i srede operisan u bolnici u Rimu, gde je kruzer pristao.

Kako je za “Blic” izjavio njegov otac Dragan Spasić, koji je otputovao u Italiju nakon incidenta, njegov sin je trenutno van životne opasnosti.

– Moj Jovan je dobio četiri ubodne rane nožem u stomak, povređena mu je jetra i zbog velikog gubitka krvi i teške povrede je hitno operisan. Od momenta kad je ranjen do dolaska u bolnicu prošlo je više od 20 sati, izgubio je litru i po krvi! Još najmanje sedam dana neće moći da se transportuje na dalji oporavak u Srbiju.

8f6ba62e8833dade512d98535f6970fc

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, incident se dogodio u ranim jutarnjim časovima u utorak na kruzeru koji je putovao od Barselone do Rima.

Da zlo bude veće, na brodu je nestručno zbrinut jer mu je tešku ranu lekar samo prišio. Kada je stigao do luke u Italiji, autobusom, bez pratnje Hitne pomoći, prevezen je do bolnice u jako teškom stanju.

Dragan Spasić, otac povređenog mladića

– Kako mi je sin ispričao, izbila je tuča u kojoj on nije učestvovao. Kada je pokušao da smiri momka koji je u ruci imao nož, ovaj ga je zagrlio, a zatim ga više puta ubo u stomak. Da zlo bude veće, na brodu je nestručno zbrinut jer mu je tešku ranu lekar samo prišio. Kada je stigao do luke u Italiji, autobusom, bez pratnje Hitne pomoći, prevezen je do bolnice u jako teškom stanju. Na njega je nasrnuo momak koji na ovo putovanje nije išao kao apsolvent, već je pravio društvo svojoj devojci – ispričao je otac.

Apsolventsku ekskurziju organizovala je turistička agencija “Rapsodi travel”. Srđan Stojanović iz te agencije za “Blic” je potvrdio Draganovu priču.

On kaže da je ceo slučaj prijavljen brodskoj kompaniji, a da se mladić koji je kolegu napao nožem nalazi na kruzeru. Na apsolventskoj ekskurziji bilo je 1.500 studenata iz cele Srbije.

Fakultet: Nisu išli u našoj režiji

Sa incidentom koji se dogodio na ekskurziji nisu bili upoznati odgovorni ljudi sa fakulteta. Za teško ranjavanje studenta Jovana Spasića dekan Ljiljana Maksimović je saznala od novinara “Blica”.

Ona je izjavila jedino da su “studenti sami organizovali ekskurziju”, te da na putovanje “nije pozvan niko od profesora”.

(blic.rs)

Advertisement

Leave a Reply