Klikom na sliku pristupite sajtu.

KO JE BIO MIĆO MIĆIĆ? MUŽ I OTAC TROJE DJECE: Danas je preminuo od posljedica koronavirusa – Infobiber.com
Home / Zabava / KO JE BIO MIĆO MIĆIĆ? MUŽ I OTAC TROJE DJECE: Danas je preminuo od posljedica koronavirusa

KO JE BIO MIĆO MIĆIĆ? MUŽ I OTAC TROJE DJECE: Danas je preminuo od posljedica koronavirusa
Mićo Mićić, preminuo je danas od posljedica koronavirusa. 

Rođen je 1956. godine u Bijeljini, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje.

Prvi politički angažman ostvario je u Administrativnoj službi Općine Bijeljina, odakle nakon četiri godine odlazi u Vladu Republike Srpske (RS) gdje je 2001. godine izabran za ministra u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica. Tri godine kasnije izabran je za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Vlade RS-a.

Nakon završetka drugog ministarskog mandata 2005. godine, bio je zamjenik direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS-a. Iste godine postaje načelnik Općine Bijeljina, a na ovu funkciju izabran je i tri godine kasnije te je od tada na poziciji prvog čovjeka Bijeljine.

Mićić je bio nosilac Ordena Svetog Save I i II reda koje dodjeljuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

Među ostalim priznanjima dodijeljenim Mići Mićiću izdvajaju se dvije titule “Najmenadžer BiH u oblasti lokalne uprave” za 2008. i 2012. godinu za, kako je navedeno u obrazloženju, “izvanredan dugogodišnji doprinos razvoju opštine Bijeljina, stvaranje povoljnih uslova za razvoj biznisa i bolji život građana”.

Evropski pokret u BiH mu je dodijelio priznanje “Evropski načelnik Republike Srpske 2012. godine”.

Dobitnik je i visokog priznanja “Zlatna plaketa “Lider lokalne samouprave decenije”” koje mu je 2012. godine dodijelila Internacionalna liga humanista – Liga za mir.

Živio je sa suprugom u Bijeljini. Otac je troje djece.

Mićiću je 26. novembra potvrđeno prisustvo koronavirusa, a zbog teške kliničke slike prebačen je na Univerzitetski klinički centar RS u Banjoj Luci, gdje je bio na respiratoru od 2. decembra. Međutim, nije se uspio izboriti sa ovim virusom.

Nažalost, umro je danas, 23. decembra 2020. godine, u banjalučkom UKC-u.

Advertisement

Leave a Reply