Klikom na sliku pristupite sajtu.

Majka jednog od glavnih počinitelja napada 11. septembra tvrdi da joj je sin još živ i da ga SAD drže zatočenog u Gvantanamu – Infobiber.com
Home / Arhiva / Majka jednog od glavnih počinitelja napada 11. septembra tvrdi da joj je sin još živ i da ga SAD drže zatočenog u Gvantanamu

Majka jednog od glavnih počinitelja napada 11. septembra tvrdi da joj je sin još živ i da ga SAD drže zatočenog u Gvantanamu
U intervjuu objavljenom u nedjelju u španskom listu El Mundo, majka Mohameda Ate, jednog od glavnih počinitelja samoubilačkih napada 11. septembra, tvrdi da joj je sin još uvek živ i da ga SAD drže zatočenog u Gvantanamu.

“On je živ i šaljem mu ovu poruku. Verujem da se nalazi u Gvantanamu. Moj sine, želim da te vidim pre nego što umrem. Imam 74 godine i živim u nadi da si preživio. Znam da nikada nisi učinio nikakvo zlo i da nikada ne bi mogao da uradiš ono za šta te optužuju”, kazala je Botaina Mohamed Mustafa Šeraki.

Egipćanin Mohamad Ata zaleteo se s prvim otetim avionom, Boingom 767 Amerikan Erlajnsa, u severni toranj Svetskog trgovinskog centra u Njujorku.

“Oni su planirali taj napad kako bi proširili ideju da je islam terorizam. Izabrali su ljude koji imaju pasoše kako bi ih optužili, a istovremeno i naše zemlje i podelili ih”, dodala je telefonom iz Kaira gde živi s dve ćerke. To je njen prvi intervju medijima od napada 11. septembra. Ata, rođen 1968. u Kairu, studirao je na Tehničkom univerzitetu u Hamburgu.

njujork-bomb-kule-amerika-sad

Njegova porodica uporno poriče da je on bio jedan od počinitelja napada i tvrdi da je još živ. Njegov otac, Mohamed el-Amir Ata, advokat koji je umro 2008., odbacio je svaku pomisao da bi njegov sin mogao biti upleten u te napade i čak je tvrdio da ga je posle napada pozvao sa neidentifikovanog telefona.

U napadima 11. septembra 2001. poginulo je gotovo 3000 ljudi. Počinili su ih ekstremisti al Kaide otetim avionima kojima su se zaleteli u tornjeve Svetskog trgovinskog centra u Njujorku i Pentagon kod Všingtona, dok je treći pao kod sela Šenksvila u Pensilvaniji.

(Telegraf.rs)

Advertisement

Leave a Reply