Home / Arhiva / Nisu mogli da veruju šta ih je snašlo: Policija u Zemunu zaplenila pravo bogatstvo

Nisu mogli da veruju šta ih je snašlo: Policija u Zemunu zaplenila pravo bogatstvo
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u četiri odvojene akcije otkrili su dve laboratorije za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima i zaplenili su više od 15 kilograma marihuane u svežem stanju, 1,4 kilograma ove opojne droge spremne za prodaju i uhapsili četiri osobe.

Vrednost zaplenjene marihaune u ovim akcijama procenjuje se na 40 miliona dinara.

U prvoj akciji uhapšen je M.K. (1984), za koga se sumnja da je proizvodio marihuanu u veštačkim uslovima tako što je iznajmio stan u jednoj ulici u Zemunu i opremio ga posebno namenjenom aparaturom za uzgajanje marihuane – ventilatorima, UB lampama, PH meračem, meračem temperature i vlažnosti vazduha i kabinama.

zaplenjena-marihuana-3
Foto: MUP Srbije

Policija je u stanu, pored ove opreme, pronašla i 24 stabljike biljke marihaune težine dva kilograma i 750 grama, zasađene u saksijama u kabinama, tri kesice sa marihuanom težine 229,67 grama, kesicu sa listovima biljke marihuane u svežem stanju, težine 32,95 grama i elektronsku vagicu sa tragovima ove opojne droge.

Drugi uhapšeni, A.T. (1979) je takođe napravio veštačke uslove za uzgoj marihuane, koju je brao, sušio, razmeravao, pakovao za prodaju i prodavao preprodavcima opojnih droga sa područja Beograda.

zaplenjena-marihuana-4
Foto: MUP Srbije

U stanu u Zemunu, gde neprijavljeno boravi, pronađeno je: 109 stabljika marihuane, težine 12 kilograma i 460 grama, tri tegle sa 784,20 grama ove opojne droge, semenke za sadnju marihuane, lampe, ventilatori, tečnost za uzgoj marihuane, vagica sa tragovima droge, kao i 65 komada municije različitog kalibra.

zaplenjena-marihuana-2
Foto: MUP Srbije

Policija je takođe u Zemunu, u trećoj akciji, u kući D.A. (1979) pronašla 200 grama marihuane i dve elektronske vagice za razmeravanje opojnih droga.

U četvrtoj akciji, kod N.I. (1996) iz Crne Gore, u sobi jednog studentskog doma, policija je pronašla dva paketa sa 179,92 grama marihuane i rasutu marihuanu na papiru, težine 0,53 grama.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnim tužilaštvima.

Pogledajte ovde video:

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 9 =