Klikom na sliku pristupite sajtu.

„Odbila sam seks sa direktorom, upropastio mi je život“! – Infobiber.com
Home / Arhiva / „Odbila sam seks sa direktorom, upropastio mi je život“!

„Odbila sam seks sa direktorom, upropastio mi je život“!
Radnica drvoprerađivačke firme iz Hrvatske dobiće odštetu od 40.000 kuna zbog toga što ju je direktor seksualno uznemiravao.

Opštinski sud u Bjelovaru doneo je odluku da se bivšoj radnici drvoprerađivačke kompanije Javor isplati odšteta od 40.000 kuna (oko 5.300 evra) zbog diskriminacije i seksualnog uznemiravanja.

Radnica je zbog terora koji je preživela završila u invalidskoj penziji, jer su joj živci popustili.

Ona navodi da je sve počelo još 2003. godine, kad su privatnici preuzeli kompaniju Javor u kojoj je radila. Otad je, kako svedoči, suvlasnik firme Mirko Jakopčić psihički ponižavao i maltretirao. Ona kaže da je sve kulminiralo 2008. godine.

– Mirko Jakopčić je došao pijan i pozvao me na razgovor u svoju kancelariju. Nudio mi je da opet budem šefica proizvodnje.

Usput mi je predlagao da bih mogla da budem malo s njim, a da to njegova supruga, direktorka Ljerka Manojlović ne mora da zna – svedočila je radnica i dodala da je odbila „ljubavnu ponudu“, ali direktor da nije odustajao.

Kako ističe, svako malo ju je pitao da li bi se njih dvoje ipak mogli „negde naći“. Ona kaže da je ponude odbijala i odbijala, ali da nije pomagalo.

– Jakopčić je, opet pijan, tražio od mene seks. Bila sam zaprepašćena i rekla sam mu: „Šta je sa vama, jel ste vi ludi! Sjurila sam se niz stepenice i pobegla do prostorija montaže.

Tamo sam sve ispričala kolegici Mariji Stipić. Nakon toga, za mene je počeo još gori pakao.

Nisam više izdržala, morala sam da potražim pomoć psihijatra – rekla je radnica koja je nakon tog incidenta upućena neurologu u Zagreb, koji joj je rekao da je najverojatnije preživala manji moždani udar.

Oštećena ističe da se potpuno fizički i psihički slomila u 2009. godine.

– Jednog dana došao je direktor Jakopčić, počeo je da me vređa i kleveta pred svima. Odjednom su počele da mi se koče ruke, noga, leva strana lica… Poslovođa me je udaljio iz pogona, a kolege su pozvale hitnu pomoć.

Dijagnoza – nervni slom. Tada sam otišla na bolovanje i više se nisam vraćala na posao – rekla je oštećena i dodala da je nakon par meseci doživela još jedan moždani udar, pa je 2011. godine otišla u invalidsku penziju.

Njeno svedočenje o onome što je godinama trpela na radnom mestu potvrdili su na sudu i njene kolege. Oni su rekli da je direktor Jakopčić često seksualno uznemiravao njihovu koleginicu.

(Alo.rs)

Advertisement

Leave a Reply