Klikom na sliku pristupite sajtu.

Skidajte kilograme ležeći u kadi – Evo i kako – Infobiber.com
Home / Zdravlje i Ljepota / Skidajte kilograme ležeći u kadi – Evo i kako

Skidajte kilograme ležeći u kadi – Evo i kako
Kada je o mršavljenju reč, naučnici se uvek trude da pronađu neki način koji će biti pristupačan svima, a opet i jednostavan za izvođenje. Istraživači sa Univerziteta Lafboro u Engleskoj došli su do otkrića koje će verujemo svima koji se bore sa viškom kilograma i te kako biti od pomoći.

Oni su uspeli da ispune onu čuvenu želju svih debeljuškastih ljude, a to je da mogu da mršave dok leže i odmaraju se. Evo o čemu se radi:

Istraživači su pratili 14 muškaraca kroz dva testa. Jedni su imali zadatak da sat vremena voze bicikl, dok su drugi ležali u vodi zagrejanoj na 40 stepeni Celzijusa. Oni koji su vozili bicikl, skinuli su oko 600 kalorija, dok je druga grupa muškaraca uspela da izgubi 130, samo ležeći u vrućoj kupki.


Foto: Profimedia

Ovih 130 kalorija je u istom rangu kao broj kalorija koji se troši jednom običnom šetnjom od pola sata. Još jedna prednost kupanja u toploj vodi jeste i ta što proteini koji se oslobađaju iz tela tokom kupke kontrolišu nivo šećera u krvi.

Naravno, verovatno ne treba ni da se naglašava da svakodnevno opuštanje u kadi odlično deluje na smanjenje nervoze i napetosti, u većini slučajeva bolje od bilo kojeg leka.

Dakle znate šta vam je činiti, pre ili nakon posla, dugog i teškog dana ili jednostavno da ugodite sebi, opustite se u jednoj vrućoj kupki.

(srbijadanas.com)

Advertisement

Leave a Reply