Klikom na sliku pristupite sajtu.

ŠOKANTNO: Niste ni svjesni da pogrešno sjedenje na WC šolji može TOLIKO da vam uništi zdravlje! – Infobiber.com
Home / Zdravlje i Ljepota / ŠOKANTNO: Niste ni svjesni da pogrešno sjedenje na WC šolji može TOLIKO da vam uništi zdravlje!

ŠOKANTNO: Niste ni svjesni da pogrešno sjedenje na WC šolji može TOLIKO da vam uništi zdravlje!
Evo kako doktori preporučuju da treba sjediti…

Mikrobiolog Džulija Enders kaže da vršimo veliku nuždu nepravilno. Naše tijeloe je specijalno dizajnirano za čučanje. Čučanj postavlja koljena bliže trupu i ovakav položaj mijenja prostorni odnos crijeva i mišića, opušta i ispravlja rektum.

Sjedenje na modernim šoljama vaša koljena i stomak stavlja pod uglom od 90°, što vrši pritisak na analni kanal. Rak debelog crijeva je treći najčešći uzrok smrti od raka u svijetu. Ali čučanje pomoću stolice na kojoj ćete staviti stopala smanjiće rizik od raka debelog crijeva

Studija je otkrila da kada čučimo, pražnjenje crijeva od fekalnih sadržaja ide mnogo brže i potpunije i smanjuje izloženost debelog crijeva i rektuma od potencijalno kancerogenog materijala.

96596795

Prednosti čučenja nisu ograničene samo na vašu stolicu. Žene koje čuče umjesto sjedenja spriječavaju urinarne infekcije. Bešika se bolje prazni kada čučnete nego kada sjednete. Čučanje vam može pomoći da smanjite infekcije urinarnog trakta.
Čučanj vas može također sačuvati od pojave hemoroida.

Advertisement

Leave a Reply