Klikom na sliku pristupite sajtu.

Stomak Vam je stalno nadut: Onda treba da pijte OVOLIKO čaša vode na dan – Infobiber.com
Home / Vijesti i Svijet / Stomak Vam je stalno nadut: Onda treba da pijte OVOLIKO čaša vode na dan

Stomak Vam je stalno nadut: Onda treba da pijte OVOLIKO čaša vode na dan
Nadutost kao retko šta može da izazove nervozu, međutim, nije lako naći uzrok, ali i rešenje ovom problemu. Pored drugih uzročnika ove pojave, dokazano je da konzumiranje šećera, alkohola i kafe vodi ka dehidrataciji organizma, a dehidratacija i disbalans elektrolita otežavaju varenje i pražnjenje creva. Zato je veoma važno da vodu pijemo i kada nismo žedni jer, kada osetimo žeđ, to znači da smo već dehidrirali.

I možda zvuči kontradiktorno, ali nedovoljno konzumiranje vode zapravo može uzrokovati njeno zadržavanje u telu i nadutost, što se čak može pokazati i u većoj brojci na vagi.


Foto: Profimedia

Ako ne unosite dovoljno tečnosti, ono malo što popijete zadržaće se u telu, jer će organizam tako pokušati da očuva neophodnu količinu vode. Zato, da biste izbegli stalnu nadutost, unosite barem šest do osam čaša vode na dan.

Kada pijete dovoljno vode, višak tečnosti iz organizma sa sobom nosi i toksine koje mogu narušiti zdravlje, a nedovoljan unos vode može stvoriti mnoge zdravstvene probleme. Zato se potrudite da uvek pri ruci imate flašicu s vodom, i na poslu i kod kuće.

(Srbija Danas)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 7 =