Klikom na sliku pristupite sajtu.

Zaustavlja rast tumora i produžava život – Infobiber.com
Home / Zdravlje i Ljepota / Zaustavlja rast tumora i produžava život

Zaustavlja rast tumora i produžava život
Revolucija u medicinskom istraživaju i pronalazak leka koji omogućava duži život obolelima od ove opake bolesti je definitivno preokret za čovečanstvo, jer su sada veće šanse da se i drugi oblici raka zaustave

Rak je invazija kancerodenih ćelija na zdrave i širi se izuzetno brzo. Naučnici konstantno rade na unapređivanju medicinskog tretmana koji bi dovoljno efikasno usporavao širenje ove teške bolesti.Jedan od najčešćih oblika raka koji hara svetom je rak dojke, a sada smo na pragu dobijanja lekakoji može da ga uništi.

Univerzitet Djuk iz Severne Karoline, u saradnji sa mikrobiolozima iz države Ohajo, je izvršio istraživanje na miševima ubrizgavajući im novi lek protiv raka dojke i upoređujući njihov život sa životom obolelih miševa koji su lečeni standardnim medikamentimaprotiv ove bolesti.

Život miševa kojima je putem injekcije ubrizgan “Fasnall”, kako su lek nazvali autori studije, je trajao još 63 dana od intervencije, što je duplo duže od druge grupe laboratorijskih miševa, piše Rak-dojkeDaily Mail.

Foto-ilustracija: Profimedia

Utvrđeno je da novi lek protiv raka dojke stopira umnožavanje ćelija raka i time sprečava širenje ove opake bolesti. Kod nekih miševa je utvrđeno da lek čak ubija ćelije obuhvaćene karcinomom.

Naime, posle tri nedelje od tretiranja miševa “Fasnall”-om, obim bolesnog tkiva se smanjio za dve trećine, što je vanserijski uspeh.

Advertisement

Leave a Reply