Klikom na sliku pristupite sajtu.

“Želim da me HODŽA OKUPA i da sve bude kako nalaže islam”: Evo šta je rekao DŽEJ ZA ADILA PRIJE SMRTI, ovo je otkrio prijatelju! – Infobiber.com
Home / Vijesti i Svijet / “Želim da me HODŽA OKUPA i da sve bude kako nalaže islam”: Evo šta je rekao DŽEJ ZA ADILA PRIJE SMRTI, ovo je otkrio prijatelju!

“Želim da me HODŽA OKUPA i da sve bude kako nalaže islam”: Evo šta je rekao DŽEJ ZA ADILA PRIJE SMRTI, ovo je otkrio prijatelju!
Sa Ackom Nezirovićem, legendarni pjevač Džej Ramadanovski bio je nerazdvojni prijatelj više od trideset godina. Provodili su mnoge dane zajedno, često je Acko spavao kod Džeja u stanu na Dorćolu, odlazili su zajedno na nastupe, putovali na more… U razgovoru za “Blic” ovaj muzičar prisjeća se momenata koje je provodio sa Džejem, ali govori i o tome da li je pevač ostavio nasledstvo, u kakvom je stanju bivša supruga Nada, kao i po kojim običajima će Džej biti sahranjen u petak.

– Posljednji put kada smo se čuli to je bilo četiri dana pre njegove smrti. Bio je veseo, govorio je da je dobro i da jedva čeka da prođe cijeli haos oko korone i da može normalno da se kreće. Voleo je da vreme provodi sa prijateljima u kafani ili sa unucima kada mu je zdravlje to dozvoljavalo – započinje priču Acko i prisjeća se kako je izgledala nedjelja, dan kada je posjetio stan u kojem je živeo Džej, a gde su ga čekale njegove ćerke Ana i Marija, kao i bivša supruga Nada i prijateljica Andrijana.

– Nada je bila izgubljena od šoka. Vejrujte mi, nju kada sam video bio sam isto u šoku. Nije ništa mogla da govori, samo je gledala u jednu tačku. Uzela je neke sedative da se smiri. Marija je jaukala i govorila “Kako ću ja bez njega”, ne može da prihvati da ga nema. Andrijana je vikala “debeli, debeli”, jer ga je ona našla u sobi. Dok je ona bila u prodavnici, on je probao da ustane, a Dara, žena koja sređuje stan, je bila u kuhinji. Krenuo je da se ispravi sa trosjeda i u tom položaju je izgleda zaspao – priča muzičar koji je često sa Ramadanovskim nastupao i dodaje:

dzejj-830x0

– Nada i Džej se znaju dugo, oni su kao klinci odrasli zajedno. Zabavljali se, uzeli i rodila mu je dve zlatne ćerke. Marija je veoma muzikalna, odlično peva. Bogom je data da bude pevačica. Tako je muzikalna da je to neverovatno. Zadnjih godina je Džej podržavao u tome, te ju je vodio na druženja, a Marija je pevala i svi su govorili da je njegova nasljednica i po tome kako peva.

Acko kaže i da je Džejevim unucima Adrianu i Darisu saopšteno da deke više nema.

– Djeca su u Kotežu kod Adila. Adrian kada je imao tri godine Džej ga je vodio po kafićima, farbao ga, stavljao maske, davao pištolje koji su bili kao igračke i igrao se sa njim. Vodio ga u luna park, vozio se sa njim na onim automobilima, haos su njih dvojica pravili. Uživao je u tome da vreme provodi sa unucima – priča prijatelj pevača.

Danas se, podsjetimo, prvi put oglasio Adil Maksutović koji je u braku sa starijom Džejevom ćerkom Anom. I u javnosti se pričalo o tome da Džej i Adil nisu bili su dobrim odnosima, a prijatelj sad otkriva pozadinu priče.

– Nikada nije rekao ružnu riječ za Adila. Oni nisu govorili do njegove smrti. Pričao mi je: “Žao mi je Adila što je sve tako, ali nikada nisam volio da im se miješam. Nije mi drago da čujem da on nešto njoj radi, ali sam uvijek bio uz ćerku i govorio joj da treba da nađu kompromis“ – objašnjava Acko.

Džej je volio da dijeli sve što je zaradio, a kada je reč o nasledstvu, prema Ackovim rečima, jedino što je ostalo od pevača koji je imao veoma bogatu karijeru je stan na Dorćolu u kojem je preminuo.

– Mislim da od nasjledstva nema ništa. Džej je volio sve da deli. Prije više od dvadeset godina dok sam živio u Beču, imao je sef u banci. Rekao mi je tada, “hajde da ideš sa mnom, u tebe imam povjerenja.” Tada je imao oko 470.000 maraka, koje je prebacio u drugu banku. Nosili smo mu torbu, da ih prenese. Još mi je rekao “Džoni, ako nas neko napadne, znaću da si nas onda namjestio jer si samo ti znao da idemo”. Uvek je znao da se našali. Daj Bože da je ostalo nasledstvo, da ostane deci jer su divna i za primer. Ali ne verujem da je imao nešto. Sve je dijelio. Džeju su pare bile papir kao svaki drugi. Govorio je “zaradio sam to da bih trošio, to ću sve da potrošim”. Nikada nije dio da se plati, a sve su bili veliki cehovi. On je bio takav. Dok mi ručamo, on ode kod konobara i plati. Bili smo na svadbi u Puli, zovem ga u tri ujutru da krenemo na spavanje. On ne ide, ostane i u dva sata popodne dolazim do recepcije, a on igra kolo sa kuvarima, konobarima i ljudima koji rade u hotelu i sve ih kiti novčanicama od pedeset evra. Kaže “neka, i oni imaju djece, mi smo uzeli pare sinoć kada smo pjevali”. Takav je bio on – poručuje Acko.

Osim toga, u razgovoru navodi da će Džej biti sahranjen po običajima koje nalaže islam.

– Njegovi otac i deda su sahranjeni po islamu. Najvjerovatnije će Džej biti isto tako. Govorio je “želim da me Hodža okupa i da sve bude kako nalaže islam”. Našim prijateljima je to govorio. Međutim to je na porodici kako će se desiti i realizovati. Tražio je da mu svira violina i tamburica, da bude muzike. Pričao je i da obavezno popijemo rakiju za moju dušu, jer je obožavao da pije. A opet, sa druge strane, slavio je Svetu Petku jer je tu slavu preuzeo od svoje bivše supruge Nade – izjavio je dugogodišnji Džejev prijatelj.

Džej Ramadanovski oprostio je sve zetu Adilu Maksutoviću prije smrti – kaže za kum pokojnog pjevača Zoran Jagodić Rule!

On punih sedam godina nije razgovarao sa Adilom, jer je pretukao njegovu kćerku Anu! Pokojna legenda se prije smrti povjerila prijatelju da svima sve prašta!
Njih dvojica se nisu dugo čuli. Svi znaju šta se desilo i zbog čega je Džeja to zaboljelo. Nije lako preći preko takve stvari, posebno kad je riječ o kćerki. Ipak, imao je veliko srce i nikome ništa nije zamjerao. Adil je njegov klinac iz kraja, učio je od njega, svuda išao sa nama. Znam da mu je sve oprošteno.

(Blic.rs)

Advertisement

Leave a Reply