Home / Zdravlje i Ljepota / 5 načina da ubrzate metabolizam od samog jutra .Počnite sa sagorijevanjem kalorija čim zazvoni alarm

5 načina da ubrzate metabolizam od samog jutra .Počnite sa sagorijevanjem kalorija čim zazvoni alarm
Počnite sa sagorijevanjem kalorija čim zazvoni alarm…

Dobar metabolizam je prilično bitan, bez obzira da li pokušavate da smršate ili vam jednostavno važno da budete zdravi i imate stabilnu kilažu. Ovih pet savjeta pomoći će vam da već od ranog jutra pokrenete organizam. Ukratko – ne preskačite doručak i trenirajte, bar kratko!

Vježbajte

Ovo je najbolji način da se razbudite, a osim toga, pomoći će vam da ubrzate metabolizam, mnogo više nego vježbanje u neko drugo doba dana. Pripremite svu potrebnu opremu uveče, ili uradite bar vježbe istezanja, ako niste raspoloženi za ozbiljan trening.

Dodajte intenzitet

Skorašnja studija je pokazala da intenzivno vježbanje u trajanju od 2,5 minuta povećava sagorijevanje kalorija u drugom dijelu dana – čak i do 200 kalorija više. Dakle, eksplozivna serija čučnjeva može višestruko da se isplati.

Ne odlažite doručak

Nikada nemojte preskakati doručka, koliko god da vam je dan zatrpan obavezama. Jutarnji obrok čuva vaše tijelo (i metabolizam) u top formi. Ako doručkujete odmah po buđenju, imaćete dovoljno energije za cijelo jutro, a metabolizam će raditi kako treba tokom cijelog dana.

Pokrenite mišiće

Ne zaboravite da dodate vježbe snage svom treningu, jer one sagorijevaju kalorije, osim što vam grade jaku muskulaturu. Ako počnete dan desetominutnim vježbama snage, ubzraćete metabolizam i oblikovati tijelo.

Pojedite svoju užinu

Definitivno je moguće da grickate i mršavite, ali se potrudite da napravite dobar izbor. Neka vaša jutarnja užina bude voće puno antioksidanasa ili hrana puna proteina, poput grčkog jogurta.

 

Izvor: elle.rs


Leave a Reply