Home / Skandal / “LJUBAVNA KOLIBA”: Tinejdžerki otac sagradio kućicu

“LJUBAVNA KOLIBA”: Tinejdžerki otac sagradio kućicu
Dosta zanimanja u javnosti izazvao je nedavno objavljeni tekst o bizarnom sek*ualnom običaju u Srbiji, tzv. strndžanju, koji je iskorijenjen tek u novije vrijeme…

Ipak, ovakvi i slični običaji koji su potpuno neprihvatljivi sa stanovišta modernog društva i dalje postoje u nekim dijelovima svijeta, o čemu piše sajt ScoopWhoop.

Tako u plemenu Kreung u Kambodži stariji sagrade “ljubavnu kolibu” za svoje kćerke tinejdžerke. Različiti dječaci onda tu ulaze dan za danom, dok ona ne pronađe onoga koji se smatra pogodnim za zajednički život.

Ali, tu nije kraj bizarnim i moglo bi se slobodno reći nemoralnim običajima. Tako na Mangai, ostrvu u Južnom Pacifiku, dječaci stari oko 13 godina imaju odnose sa starijim ženama koje ih podučavaju tehnikama intimnih odnosa.

Opet, u plemenu Wodabe u Nigeru u sjevernoj Africi postoji praksa da se jednom godišnje muškarci zamaskiraju i pokušavaju preoteti tuđe žene. U Africi postoji i pleme golih žena.

Na drugom kraju svijeta, narod Guajiro u Kolumbiji praktije ceremonijalni ples nakon kojeg, u određenim okolnostima, muškarac i žena koji su učestvovali, a ako se sapletu, imaju odnos.

Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)

Piše: doznajemo.com


Leave a Reply