Home / Zdravlje i Ljepota / Mali trikovi velike ikone stila: 8 modnih saveta Merlin Monro

Mali trikovi velike ikone stila: 8 modnih saveta Merlin Monro
Opšte je poznato da je Merlin Monro važila za ikonu stila. Njena besprekorna kosa i zavodljiv osmeh bili su upotpunjeni harizmom koja je prosto isijavala iz nje.

Kako biste prigrlile makar dašak onoga što je bila, vodite se ovim savetima:

1. Prelepa kosa

Jedan od zaštitnih znakova Merlin Monro, bila je i njena kosa. Još u mlađim danima je prešla iz njene smeđe u platinastu boju i to je bio pun pogodak. Uz to je negovala je svoje lokne i uvek izgledala zanosno.

Predlažemo vam da i vi posvetlite kosu. Ne morate da idete u toliko svetliju nijansu, ali možete da pokušate sa bojom meda npr. Ukoliko vam je izuzetno tamna kosa, sa posvetljivanjem idite postepeno kako ne biste dobili kontra efekat.

2. Blistava koža

Verovali ili ne, tajna Merlinkine blistave kože jesu dlačice na licu. U pitanju je tanak, paperjasti sloj dlačica na obrazima, koji je pod svetlima reflektora izgledao blistavo i Monro je odbijala da depilira taj deo.

Vi ipak možete da se poslužite drugim trikom, samo nanesite tanak sloj “hajlajtera” na obraze i imaćete isti efekat sjaja.


Foto: Profimedia

3. Hidratacija

Održavanje njene predivne kože bilo je ključno za Merlinkinu lepotu. Ona je hidrirala kožu skoro po ceo dan, ali obavezno ujutru i uveče. Takođe je koristila i kremu protiv ožiljaka, specijalno napravljenu za nju, koja joj je ublažilia ožiljke na stomaku.

Nije neophodno da se “mackate” po ceo dan, ali u svoju rutinu obavezno uvrstite korišćenje dnevne i noćne kreme.

4. Mačkaste oči

Ovaj veoma jednostavan trik, činio je da umesto “teških kapaka”, oči izgledaju mačkasto i zavodnički. U svojoj kozmetičkoj torbici uvek je imala crni i braon krejon.

Krejon možete da stavite duž cele ivice kapka ili samo na krajeve, u svakom slučaju dobićete instant svežiji izgled lica.

5. Naglasite trepavice

Ne, priroda joj nije dala duge i lepe trepavice. Njena tajna je bila u veštačkim trepavicama.

Birajte one koje izgledaju što prirodnije. I još jedan savet, pre stavljanja, uvijte svoje prirodne trepavice kako bi napravile dobru bazu za stavljanje veštačkih.


Foto: Profimedia

6. Oblikujte obrve

Merlin je imala specifične, pomalo špicaste obrve.

Kako bi dobile ovakav oblik, najbolje bi bilo da mesec/mesec i po dana puštate da rastu pa zatim odete u salon, gde će vam ih profesionalno oblikovati. Znamo da je izuzetno neprijatno kada “zarastete”, ali verujte da će se isplatiti kasnije.

7. Zanosne crvene usne

Još jedan njen zaštitni znak bile su i crvene usne.

Kako bi našle odgovarajuću nijansu, gledajte kako vam se slaže ne samo uz ten već i uz boju očiju. Narandžasto-crvena odlično ide uz oči boje lešnika, svetlo braon i zelene, dok je jarko crvena “rezervisana” za plave i tamno braon oči.

8. Samo vaš miris

Kada su Merlin jednom pitali šta nosi u krevetu, izjavila je: “Samo pet kapi Šanel 5”. Pronađite i vi vaš miris.

Ne odlučujte odmah. Možda vam se miris svidi, ali je ipak bolje da sačekate makar pola sata, tek tada ćete videti kako zaista miriše i da li vam odgovara

(Srbija Danas)


Leave a Reply