Home / Zdravlje i Ljepota / Ne budite žrtva komercijalnog Valentinova: Pronađite dublju ljubav!

Ne budite žrtva komercijalnog Valentinova: Pronađite dublju ljubav!
gorgeous-radiant-beautiful-glowing-heart-ala-use-this

Društvo i tvrtke koje proizvode čestitke su shvatili kako se tužno osjećate na Valentinovo ako nemate partnera ili drugu značajnu osobu s kojom bi proslavili taj dan.

Ipak, ne morate biti talac komercijalnih interesa koji žele ograničiti i definirati ovaj praznik na jedan specifičan oblik koji zahtijeva kupnju cvijeća, čokolade i nakita.

Prava proslava ljubavi može biti puno više od obaveznog dijeljenja čokoladnih srca, cvijeća ili večere uz svijeće i za takvu proslavu ljubavi ne treba vam ništa više od dubine i bogatstva vlastitog srca.

Na ovo Valentinovo usredotočite se na širenje svoje duhovne ljubavi. Samo zamišljanje mogućnosti veće ljubavi je i korak ka postizanju veće ljubavi, jer teško je doživjeti i prepoznati iskustvo za koje nemamo riječi ili sustav vjerovanja.

Dok nisam upoznala svog duhovnog učitelja u dobi od devetnaest godina, nisam previše razmišljala o ljubavi. Ali kada sam počela učiti o božanskoj ljubavi iz spisa i poezije indijski pjesnik svetaca, probudili su se dijelovi mog srca za koje nisam ni znala da postoje.

Moj duhovni učitelj poučava da plamen ljubavi postoji unutar svake osobe i da jednom kada pronađete tu ljubav unutar sebe, prirodno ćete cijeli svijet gledati očima ljubavi.

“Osoba treba tražiti ljubav u sebi, iznutra, a ne samo izvana.
Sve dok ne pronađete ljubav u sebi,
ne možete pronaći ljubav vani, nikad, nikad. ”

Naravno, ovo se odnosi na višu ljubavi , ne na uobičajenu zaluđenost. Jedna od njegovih preporučenih metoda za postizanje ljubavi je praksa meditacije; a druga metoda je predano pjevanje, koje također može otvoriti srce višoj duhovnoj ljubavi.

U ashramu, mi svakodnevno pjevamo po nekoliko sati dnevno i svi problemi koji nam se pojavljuju bivaju izbrisani ljubavnom pjesmom zahvale Bogu.

Ovdje su neki alternativni načini na koje možete slaviti ovaj dan ljubavi i produbiti svoje iskustvo ljubavi na Valentinovo i svaki dan:

Volite svoj život!

Provedite vrijeme ovo Valentinovo uživajući u miru i ljubavi sami sa sobom. Otiđite u šetnju prirodom, razmišljajte o svom životu i osjetite zahvalnost za blagoslove koje imate i izazove koje ste prevladali do sada.

Voli sebe baš onakve kakvi ste upravo sada – volite svoje vrline i mane. Zapalite svijeću unutar sebe, mirno sjedite i razmišljajte na koji način možete pokazati više dobrote sebi i drugima.

Volite svakoga!

Provedite Valentinovo fokusirajući se na osjećaj ljubavi u svom srcu. Zamislite da je sada vaš posljednji dan na zemlji i s ovom vježbom, svaku osobu koju susretnete gledajte svježim očima.

Umjesto da provodite dan u uobičajenim formalnostima, gledajte u oči svakog čovjeka s kojim dođete u dodir i osjetite poštovanje prema njima i njihovim životnim pričama. Pogledajte blagajnicu u trgovini očima svoga srca i kupnja mlijeka će postati čin božanske ljubavi.

Volite sve!

Bez obzira prema čemu osjećate ljubav u svom životu, usredotočite svoju pozornost na ljubav koju osjećate prema određenom objektu, osobi ili situaciji. Ako imate kućnog ljubimca kojeg volite, držite svog ljubimca i dopustite osjećaju ljubavi da se širi.

Osjetite ljubav prema onome što volite, a zatim premjestite fokus od predmeta svoje ljubavi na osjećaj same ljubavi. To je drevna tehnika. Ova praksa ojačava vašu vezu s iskustvom ljubavi, tako da se vaše povremene kapi ljubavi na kraju mogu proširiti u ocean ljubavi koji ostaje s vama cijelo vrijeme.

Volite duh!

Bilo da se smatrate duhovnom ili religioznom osobom, još uvijek možete ljubiti Boga, bilo kao religioznu personu ili kao apsolutnu snagu prirode koja stvara i održava sve. Osjetite kako se vaše srce povezuje s univerzalnim srcem.

Volite božansko i postanite božanski – to je jedna od velikih tajni alkemijskog duhovnog života. Pjesnik Hafiz je rekao: “Netko unutar nas ljubi Božju ruku i želi podijeliti s nama veliku vijest.”

Na ovo Valentinovo, skrenite pozornost na taj dio vas koji ljubi esenciju ljubavi.


Leave a Reply