Home / Vijesti i Svijet / NEZAPAMĆENO NEVRIJEME, OLUJA OBARALA DRVEĆE – NAROD U STRAHU: “Sve je podsjećalo na Sudnji dan”, POGLEDAJTE PRIZORE IZ HRVATSKE

NEZAPAMĆENO NEVRIJEME, OLUJA OBARALA DRVEĆE – NAROD U STRAHU: “Sve je podsjećalo na Sudnji dan”, POGLEDAJTE PRIZORE IZ HRVATSKE
Jako nevrijeme, praćeno grâdom, ali i formiranjem tornada, pogodilo je u ponedjeljak uveče slovenačku obalu. Oluja je obarala stabla, a pričinjena je i znatna šteta na krovovima kuća i automobilima.

Katja Kozjek iz slovenačke Agencije za zaštitu životne sredine je izjavila da ovakva vrsta oluje u decembru nije viđena u posljednjih 50 godina.

„Oluja se razvila u vodenu pijavicu, a posljedica je miješanja vrlo hladnog vazduha sa vjetrom južnog smjera i još uvijek relativno toplim morem“, navela je ona, prineo je portal „Indeks“.

Kako prenose slovenački mediji, najjače su nepogode i štete zabilježene na području Izole, a stanovnici govore da je sve podsjećalo na “sudnji dan”.

Šteta se još procjenjuje, a vatrogasci su intervenisali kako bi se s ulica uklonilo palo drveće i zaštitili otkriveni krovovi.

U međuvremenu je izdato narandžasto upozorenje zbog nevrijemena i u narednim danima.

Najavljeno je i povećanje nivoa mora, zbog čega može doći do poplava u hrvatskom i slovenačkom dijelu Istre, na jugu Primorske.

Očekuje se i da će obilne padavine stvoriti probleme, kao i moguća izlivanja rijeka iz korita.

 


Leave a Reply