Home / Arhiva / OTAC PSIHOPATA: Mokrio je po meni celoj

OTAC PSIHOPATA: Mokrio je po meni celoj
Jasmina Grujić sa majkom Maricom živi zaključana jer joj otac preti da će ih pobiti

VRŠAC – Maricu Grujić (60) i njenu ćerku Jasminu Grujić (39) iz Vršca već deset godina maltretira bivši muž i otac Radovan Grujić (67).Žive od 10.000 dinara koje dobija kao socijalnu pomoć i od tih para plaćaju i račune i hranu. Prema Jasmininim rečima, obe su se razbolele zbog Radovana i, kako kaže, i da hoće, nemaju gde da odu, a maltretiranje od oca nije imalo granice.

marica-grujic-jasmina-grujic-radovan-grujic-otac-cerka-maltretiranje-psiho-1466886411-937087

Hteo da je zakolje… Radovan je na Maricu nasrnuo šrafcigerom

Nemaju normalan život

– Udarao me motkom, bacao po dvorištu, pljuvao… Jednom je dok sam sedela u dvorištu, pišao sa terase po meni – priča uplakana Jasmina.

Ona dodaje da se od stresa koji godinama proživljava razbolela.
– Samo želimo vazduh i mir, da možemo normalno da spavamo i da se krećemo – kažu majka u ćerka.

Marica Grujić se od Radovana razvela još 2003. godine, ali kako kaže, ona i njena ćerka već deset godina žive u paklu.
– Nas dve nemamo život, sedimo zaključane u sobi zbog straha da će on svakog trenutka ući i razbiti sve po kući i početi da nas vređa, pljuje i udara. Prošle godine je bila najstrašnija scena. Sedele smo zaključane, a on je i počeo da lupa i udara po kapiji. Prišla sam i otvorila kapiju koju je skoro razvalio, a on je tada uzeo šrafciger i stavio mi na vrat. Pretio je da će nas ubiti – objašnjava Marica i rukom pokazuje kako se sve dogodilo.

Prema njenim rečima, Radovana su sedam puta prijavile policiji, ali on nikada nije odgovarao za svoje postupke. Kako navodi, prošle godine je dobio zabranu prilaska, ali i pored toga on preskoči ogradu i upadne u kuću.

marica-grujic-jasmina-grujic-radovan-grujic-otac-cerka-maltretiranje-psiho-1466886411-937085
Od sramote ne želi da se slika… Jasmina od stresa dobila psorijazu

Strah od napasnika

– Radovan je svaki put ubedio policiju u drugu priču, sve je potplatio. Zamislite kad nijedna naša prijava i pravosnažne presude nisu uspela da ga zaustave, a on za mesec dana treba da dobije ključ od kuće i da se vrati nazad. Doći će sudski izvršitelj i dozvoliće mu da ovde i dalje radi šta hoće – kaže Marica.

Kako objašnjavaju majka i ćerka, najveći strah im je da se on ponovo vrati u kuću.
– Imam psorijazu koja je u sve gorem stanju. Plačem i tresem se ceo dan, sedim zaključana u sobi, ne smem da izađem na ulicu jer je zapretio da se neće smiriti dok ne budemo mrtve!

Savet neuropsihijatra?!

TRAŽILI MI DA NAUČIM DA ŽIVIM SA LUDAKOM

Otac mi je uništio život. Nemam porodicu, bolesna sam i zarobljena ovde s majkom. Znam da on ima neke vikendice i žene s kojima se vuče, neka se skloni on… Ima gde, samo neka nas pusti – kaže Jasmina.

Kome god da su se obratile, svi su rekli da se sklone iz kuće.
– Kako kad nemamo gde? Slali su me u dnevnu bolnicu kod neuropsihijatra da bih naučila da živim sa ocem psihopatom… ali nisam naučila – kaže Jasmina.

kurir.rs


Leave a Reply